Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


      Η  Χιονάτη , η Κοκκινοσκουφίτσα , η Σταχτοπούτα , τα τρία γουρουνάκια , τα εφτά κατσικάκια , το ασχημόπαπο , ο Χάνσελ και η Γκρέτελ έγιναν οι πρωταγωνιστές στα παραμύθια μας ,αλλά όχι όπως τους ξέρετε .
Τους αλλάξαμε ρόλους και γράψαμε παραμύθια απρόβλεπτα , παράξενα και απίστευτα . 

                            Η  ΚΑΚΙΑ  ΧΙΟΝΑΤΗ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΝΑΝΟΙ

Μια φορά σ΄ένα μακρινό κάστρο ζούσε μια κοπέλα η Χιονάτη ,που ήταν κακιά , πιο πολύ κι από τη μητριά της . Μια μέρα η κακιά Χιονάτη μπήκε στο δωμάτιο της μητριάς της με σκοπό να την σκοτώσει . Ευτυχώς την πρόλαβε ο μαγικός καθρέφτης στο τσαφ !  Μετά από αυτό η μητριά την έδιωξε από το σπίτι .Η Χιονάτη  σχεδίαζε να ξαναγυρίσει , αυτή τη φορά όμως με ενισχύσεις.
Καθώς περπατούσε στο δάσος είδε ένα μικρό σπιτάκι .Μόλις μπήκε μέσα είδε εφτά μικρούς νάνους . Οι νάνοι την κοιτούσαν συνέχεια .Ήταν πολύ όμορφη . Τότε η Χιονάτη τους ρώτησε :
-          Πού μπορώ να βρω ένα σπίτι για να μείνω ;
-          Μπορείς να μείνεις εδώ πέρα ,είπαν οι νάνοι όλοι μαζί .
Περνούσαν οι μέρες και οι νάνοι δεν κατάλαβαν ότι η γλυκιά κοπέλα που φιλοξενούσαν ήταν πολύ κακιά , μέχρι που ένα πρωί τους πρότεινε να ενωθούν όλοι μαζί και να πάνε να σκοτώσουν τη μητριά της . Οι νάνοι δέχτηκαν νομίζοντας πως τους έκανε πλάκα .
Όταν έφτασαν στο κάστρο είδαν ένα φρουρό να στέκεται στην πύλη . Αμέσως η Χιονάτη πήρε ένα ξίφος και τον σκότωσε .Τότε ήταν που οι νάνοι κατάλαβαν ότι η Χιονάτη δεν αστειευόταν . Σε λίγο βρέθηκαν στο δωμάτιο που κοιμόταν η μητριά . Η κακιά Χιονάτη ανέλαβε τη μητριά και στους νάνους έδωσε εντολή να καταστρέψουν τον καθρέφτη .Τι να κάνουν ! Υπάκουσαν . Έτσι η μητριά βρέθηκε στο ποτάμι και ο καθρέφτης στην ανακύκλωση .
Μετά από αυτό οι νάνοι αποφάσισαν  να αλλάξουν τη Χιονάτη. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια αλλά τα κατάφεραν .Η Χιονάτη κοντά τους έγινε μια καλοσυνάτη κοπέλα και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα .

                                                                        Γιώργος

                                      Ο    ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΟΣ

Μια  φορά κι έναν καιρό , πέρα μακριά από  ΄δω , ήταν ένας όμορφος νέος που ζούσε μαζί με τον πατριό του και τους δυο ετεροθαλείς αδερφούς του .
Ο Σταχτοπούτος το μόνο που έκανε ήταν να καθαρίζει όλη τη μέρα , απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ . Ένα ηλιόλουστο πρωινό , το βασίλειο ανακοίνωσε σε όλα τα σπίτια της περιοχής ότι ο βασιλιάς θέλει όλοι οι άντρες της περιοχής να παρευρίσκονται στο πάρτυ που διοργανώνει για τις δυο κόρες του. Ο Σταχτοπούτος όμως δεν είχε την άδεια να πάει .
Πέρασε μια βδομάδα και ήρθε η μέρα για το πάρτυ. Τα δυο αδέρφια έκαναν τις προετοιμασίες , ενώ ο Σταχτοπούτος συνέχεια έκλαιγε . Όταν έφυγαν όλοι έτρεξε στο δωμάτιο , όμως δε βρήκε τίποτα να του αρέσει. Ήταν όλα κουρελιασμένα και βρόμικα . Ξαφνικά είδε τους φίλους του , τα πουλιά και τα ποντίκια να του φτιάχνουν ένα κουστούμι .Όταν ο Σταχτοπούτος ήταν πλέον έτοιμος ,ξεκίνησε να φύγει αλλά δεν ήξερε πώς να φτάσει στο παλάτι .Τότε ήρθε ο νουνός του και του έδωσε  την κολοκυθοάμαξα ,αλλά του είπε << Ως τις 12:00 , μετά όλα θα χαθούν >> .
Με το που μπήκε στο βασίλειο χόρεψε με την βασιλοπούλα και όταν ήταν η στιγμή να φύγει ,καταλάθος του έπεσε το παπιγιόν ………………………………..

                                                                                      Ελένη

                         ΤΑ  ΤΡΙΑ  ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ   ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΙΟΣ  ΛΥΚΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό τα πασίγνωστα κακά και αυστηρά γουρουνάκια μάνατζερ πήγαν στο δάσος να βρουν τον <<αστέρα >> καλό λύκο .Όταν είδε ο κακός λύκος τα τρία γουρουνάκια έτρεξε και έχτισε ένα σπιτάκι από άχυρα .Τα γουρουνάκια με τη βοήθεια του Ερνι Μπέρνι και της μπουλντόζας του γκρέμισαν το αχυρένιο σπιτάκι . Στη συνέχεια ο καλός λύκος έχτισε ένα σπίτι από ξύλα . Μα  και πάλι τα τρία γουρουνάκια φώναξαν τον Έρνι Μπέρνι και του το ξαναγκρέμισαν. Όταν ο λύκος έχτιζε το τρίτο σπίτι από τούβλα , ήρθαν τα γουρουνάκια , τον πλησίασαν και τον στρίμωξαν στη γωνία .Τότε τα δυο από τα τρία έβαλαν το χέρι τους στο σακάκι τους σαν να ήθελαν να βγάλουν κάτι από μέσα . Ο λύκος φοβήθηκε πολύ . Μόλις όμως έβγαλαν τα χέρια τους από τις τσέπες τους είδε ότι κρατούσαν ένα χαρτί .Ήταν ένα συμβόλαιο που έλεγε αν ήθελε ο λύκος να γίνει αστέρας του zoowood . Εκείνος δέχτηκε και όταν έφτασε στο zoowοod  είδε και άλλους αστέρες εκεί τον Jastin κατσίκι , τον Τζακ πάπια και άλλους . Τα  γουρουνάκια του είπαν να πάει στο καμαρίνι του να φάει κάτι και να ετοιμαστεί . Όταν βγήκε στη σκηνή του ήρθε ένα καρπούζι στο κεφάλι .Από τότε δεν ανέβηκε ποτέ στη σκηνή ο λύκος .
                                           
                                                           Στέφανος

                             ΤΟ   CINEMA  ΤΗΣ  ΜΑΓΙΣΣΑΣ

Μια μέρα  ο Χάνσελ και η Γκρέτελ βαρεθήκανε να κάθονται όλη μέρα σπίτι και να βλέπουν τηλεόραση και αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα . Μπήκανε στο αμάξι και φύγανε .Είχαν το πιο ωραίο αμάξι στο δάσος . Κάθε φορά που κυκλοφορούσαν μ΄αυτό τους κυνηγούσαν οι παπαράτσι να τους βγάλουν μια φωτογραφία .
Τα δυο αδέρφια πήγαν να πάροουν τον Μίκυ και την Μίνη για κανένα σινεμά . Πήγανε στο cinema της μάγισσας γιατί εκεί παίζονταν οι καλύτερες ταινίες .
Η ταινία όμως που είδανε αυτή τη φορά δεν τους άρεσε καθόλου , ήταν απαίσια . Έτσι αποφάσισαν να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους εκεί . Ταινίες θα έπαιρναν από το VIDEO CLUB που είχε ανοίξει λίγο πιο κάτω .

                                                                                                               Άμυ

                                Ο  ΚΑΤΣΙ  ΤΣΙΚΙ    ΚΑΙ   Ο ΛΥΚΟΣ


Μια μέρα βρεθήκανε  στη λίμνη τα επτά κατσικάκια  και παίξανε πολλά παιχνίδια με το λύκο . Όταν βράδιασε ο λύκος τους φιλοξένησε στο σπίτι του .
Ενώ κοιμόντουσαν όλοι  μπήκε ο Κάτσι Τσίκι κι έφαγε τα τρία από τα εφτά κατσικάκια .Ο λύκος προσπάθησε να τον διώξει αλλά δεν τα κατάφερε . Έφαγε και τα υπόλοιπα . Στη συνέχεια ο λύκος πήρε ένα μαχαίρι , άνοιξε την κοιλιά του Κατσι Τσίκι και ελευθέρωσε και τα εφτά καστσικάκια .

                                                                                         Δημήτρης

  ΤΟ   ΟΜΟΡΦΟΠΑΠΟ

Α!  τι όμορφο !  φώναξε μια κότα αλανιάρα , γουρλώνοντας τα μάτια ολοφάνερα εντυπωσιασμένη .
Τι περίεργο ! ξανάπε η κότα ξαφνιασμένη
Στη μέση της λίμνης ήταν πέντε παπάκια και μια πάπια , η μητέρα τους .Το περίεργο ήταν ότι το ένα από αυτά ήταν πανέμορφο αλλά τα άλλα τέσσερα κακάσχημα .
Τι ντροπή για τα καημένα τα άσχημα παπάκια !  είπε αναστενάζοντας ο κύριος κόκορας .Τότε ακούστηκε μια φωνή .
Α! α,α,α ! για μένα μιλάτε ; Ρώτησε ο όμορφος ( έτσι ήθελε να τον φωνάζουν τα αδέρφια του ) .Ο όμορφος λοιπόν παιδιά ήταν πολύ υπερήφανο παπάκι και ήθελε να είναι και αρχηγός της οικογένειας .Τη μάνα του την άφηνε μόνο να μαγειρεύει και να τους κάνει μπάνιο . Όλα τα άλλα τα έκανε ο όμορφος . Όμως αυτό παραέγινε .Όλες οι κότες οι κοκόνες όλο κουτσομπόλευαν την κ. πάπια .
-Μα τι μάνα είναι αυτή ;
-Δε ξέρω , φαίνεται πολύ τεμπελούλα .
Κάποια στιγμή η πάπια έπιασε τον όμορφο και του είπε :
-          Τι θα γίνει όμορφε ;
-          Για ποιο πράγμα μιλάς μητέρα ;
-          Για το ό,τι πήρες τη θέση μου
-          Ξέρεις μαμά , αφού πατέρας δεν υπάρχει ………….

Μετά από τρεις μήνες ,εκεί που κάνανε μπάνιο οι μάσκες έπεσαν .Όλοι μείνανε με το στόμα ανοιχτό .Ο Όμορφος το υπερήφανο παπάκι ήταν και αυτό  κακάσχημο όπως τα αδέρφια του .Τόσο καιρό φορούσε μάσκα και δεν το είχε καταλάβει κανείς …………
                                                                                       Μαριάνθη
Στην οδό << Αγελάδων >> στο τρίτο στενό δεξιά από τις πάπιες βρίσκεται το σπίτι μιας λύκαινας .Εκεί ζει η λύκαινα με το μοναχογιό της το <<Λυκοσκουφίτσο >>.
-Λυκοσκουφίτσε , πού είσαι αγόρι μου ;
-Εδώ είμαι μαμά  μη φωνάζεις .Τι με θες ;
-Θέλω να πας φαγητό στην άρρωστη γιαγιά σου
-Τι φαγητό ;
-Μμμμμμ , μερμηγκοσούπα .
-Μμμμμ
-Και  ένα καταπληκτικό χυμό σαύρας .Θα  γίνει περδίκι με αυτά .
-Θα μου κάνεις κι εμένα μια ζαρκαδομακαρανόδα ;
-Λυκάκι μου δεν είναι η εποχή τους .Α! και κόψε και μερικά λουλουδάκια από το δρόμο .Θα χαρεί πολύ η γιαγιά σου .
-Καλά πηγαίνω .Γεια σου
-Πού πας χωρίς ρούχα ; Έχει ακόμα κρύο έξω .
- Μα έχω γούνα .
- Θέλω να φορέσεις κι αυτά , μια ακόμα γούνα και τα αθλητικά σου παπούτσια . Α, και να μη ξεχάσεις το σκουφί σου . Και πρόσεχε τα φανάρια .Όταν θέλει καμιά γουρουνίτσα , καμιά κοτούλα ,παπιούλα και γενικά όλα τα θηλυκά να περάσουν το ζωόδρομο να περάσουν πρώτα .Αν πάρεις κανένα ζωοταξί μην τσακωθείς με κανένα γουρουνοταξιτζή και έρθει κανένας αγελαδοαστυνόμος και κάνει παράπονα .
-Α , μα δεν σου είπα άλλαξαν αστυνομικό .
-Και ποιος ήρθε .
-Ένας που λέγεται γουρουνορουθούνης .
-Μπα τι μου λες ;
-Άντε φεύγω τώρα .

Στο δρόμο , καθώς πήγαινε στη γιαγιά του τον πλησίασε ένα κοριτσάκι .
-Γεια σου αγοράκι
-Γεια , εσύ ποια είσαι ;
-Εμένα με λένε Κοκκινοσκουφίτσα ,εσένα ;
-Εμένα Λυκοσκουφίτσο
-Και λοιπόν πού πηγαίνεις ;
-Πηγαίνω στην άρρωστη γιαγιά μου .
-Και πού μένει η γιαγιά σου ;
-Μένει στην οδό <<Προβάτων >> ,δεξιά από το σπίτι με τις πάπιες που κάνουν χρυσά αυγά .
-Μάλιστα ! Εγώ πηγαίνω τώρα .

Μετά από ώρα ο Λυκοσκουφίτσος έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς του .
-Γεια σου γιαγιά τι κάνεις ; είσαι καλύτερα ;
-Γκουχου γκουχ Λίγο καλύτερα αγόρι μου
-Σου έφερα κάτι να φας . Σου έκοψα και μερικά λουλούδια .
-Τι βλέπω γιαγιά ! Με την αρρώστια κόντυνες και λέπτυνε κι η φωνή σου
-Η αρρώστια είναι ύπουλη παιδί μου .Δεν ξέρεις τι σου κάνει μερικές φορές .
-Να σου δώσω ένα φιλάκι ;
-Ναι , έλα
-Μα τις χίλιες κότες , ποια είσαι ; Δεν είσαι η γιαγιά μου Ααααα!  η Κοκκινοσκουφίτσα ……………….

Μετά από καιρό έγιναν όλα όπως πριν .Η μαμά και το λυκοπαίδι ζουν αρμονικά και η γιαγιά δεν ξαναέμεινε μόνη . Θα αναρωτιέστε τι απέγινε η Κοκκινοσκουφίτσα .Φυλακίστηκε για πολλά χρόνια από τον κοτοπουλοδικαστή και από τον Προβατοεισαγγελέα . Και ζήσαν αυτοί κι εσείς  άριστα και η Κοκκινοσκουφίτσα χείριστα ……………………..

                                                                                 Φανή