Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η   ΕΞΕΛΙΞΗ   ΤΩΝ  ΜΗΧΑΝΩΝ

Στα πλαίσια  της ενότητας στο μάθημα της Γλώσσας  << ΣΥΣΚΕΥΕΣ>>  κάναμε μια εργασία με θέμα η εξέλιξη των μηχανών.
Χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει στους συμμαθητές της μια μηχανή και την εξέλιξη της στο πέρασμα του χρόνου .

Η Άμυ , η Ελένη και η Μαριάνθη μας παρουσιάσαν την τηλεόραση .
Ξεκίνησαν με μια αναφορά στη μηχανική τηλεόραση που προκαλούσε όμως πολύ πονοκέφαλο γιατί είχε πολύ θόρυβο. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στους Ρώσους επιστήμονες που ανακάλυψαν ένα σύστημα που δημιουργούσε και εμφάνιζε εικόνες . Μετά μας μίλησαν για την ασπρόμαυρη τηλεόραση , για τους τηλεοπτικούς σταθμούς , για την έγχρωμη τηλεόραση και στα δορυφορικά κανάλια . Έκλεισαν την εργασία τους με το α΄συνδρομιτικό κανάλι και στις συσκευές plasma  και  home cinema .

Η ίδια ομάδα κοριτσιών  μας μίλησαν και για την εξέλιξη της θερμάστρας . Αναφέρθηκαν στην πρώτη προσπάθεια των Ρωμαίων να θερμάνουν τα σπίτια τους , στη συνέχεια μας είπαν για τα τζάκια φωταερίου και για τα παραδοσιακά τζάκια και στο τέλος παρουσίασαν τις ηλεκτρικές θερμάστρες .

Ο Ηλίας και ο Δημήτρης αρχικά μας παρουσίασαν την εξέλιξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή .Μας παρουσίασαν τον πρώτο ατμοκίνητο υπολογιστή , μετά μας μίλησαν για τον α΄ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια για τους προσωπικούς υπολογιστές και για τον α΄υπολογιστή Apple.

Η άλλη συσκευή που μας παρουσίασε αυτή η ομάδα ήταν ο εκτυπωτής . Μας μίλησαν για τον Γκούντεμπεργκ και το τυπογραφικό πιεστήριο , για την λειτουργική γραφομηχανή και τέλος για τον επιτραπέζιο εκτυπωτή .


 

Η Φανή και ο Δημήτρης παρουσίασαν την εξέλιξη του σίδερου , πώς από τα σίδερα με κάρβουνο φτάσαμε στα ηλεκτρικά .και μας ανέλυσαν τη λειτουργία του σύγχρονου ηλεκτρικού σίδερου  με ατμό  .

Ο Γιώργος και ο Στέφανος αναφέρθηκαν στο τηλέφωνο . Ανέλυσαν τη λειτουργία του τηλεφώνου και τη βοήθεια του ηλεκτρομαγνήτη στη μετατροπή των παλμικών κινήσεων του τύμπανου  σε ηλεκτρικά σήματα , τόνισαν την προσφορά του στη ζωή μας και στο τέλος μας μίλησαν για το κινητό τηλέφωνο και για τη λειτουργία του .

Ο  Μάκης και ο Γιώργος μας παρουσίασαν τη φωτογραφική μηχανή , πώς ξεκίνησε με την πλάκα , στη συνέχεια με το χάρτνο φίλμ σε ρολό .Αναφέρθηκαν στην εταιρεία Kodak  , στη φωτογραφική μηχανή SIR  και στο τέλος στη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή .

Ο Χρήστος μας παρουσίασε το cd player