Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


    OI   ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ    ΤΗΣ   ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

          Η τηλεόραση είναι ένα μέσο επικοινωνίας και έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα .
          Η τηλεόραση μας ενημερώνει με τις ειδήσεις , με διάφορες εκπομπές αλλά και με τα αθλητικά .Επίσης η τηλεόραση ψυχαγωγεί με τις παιδικές εκπομπές τα παιδιά , με τις αθλητικές τους άνδρες , με εκπομπές μαγειρικής τις γυναίκες και τα κορίτσια και με τις εκπαιδευτικές εκπομπές που είναι για όλους .Ακόμα για όλους ,και για τα παιδιά και για τους ενήλικες,  είναι οι μουσικές εκπομπές , τα ντοκιμαντέρ, οι ταινίες και τα τηλεπαιχνίδια .
          Επιπλέον η τηλεόραση ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί με τους τηλεμαραθώνιους και τέλος  η τηλεόραση κρατά συντροφιά στους ηλικιωμένους και στους μοναχικούς ανθρώπους .Αυτά ήταν τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης .
          Πολλές φορές  η τηλεόραση κουράζει ,άλλες μας νευριάζει και επηρεάζει ψυχολογικά τους ανθρώπους . Η τηλεόραση μπορεί να απομακρύνει τον άνθρωπο από την οικογένειά του και κλέβει χρόνο από τη σωματική του άσκηση . Η τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια .Επιπλέον μας απομακρύνει από την πραγματικότητα και μας παραπλανεί με τις διαφημίσεις προκαλώντας οικονομικά προβλήματα με την άσκοπη κατανάλωση .Αυτά είναι τα μειονεκτήματα .
          Τελικά ποια γέρνουν πιο πολύ στη ζυγαριά ; Τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα ;
                                                                          Φανή

Η τηλεόραση έχει πολλά καλά και πολλά κακά . Ας αρχίσουμε με τα καλά , τα οποία δεν είναι και  πάρα πολλά . Αν κάποιος δεν έχει διάθεση η τηλεόραση μπορεί να τον ψυχαγωγήσει μέσα από προγράμματα όπως ταινίες , τηλεπαιχνίδια κ.αλ. Επίσης η τηλεόραση εκπαιδεύει δείχνοντας ντοκιμαντέρ . Επιπλέον προσφέρει συντροφιά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας .’Αλλα καλά που έχει η τηλεόραση είναι ότι ενημερώνει και ευαισθητοποιεί ανθρώπους μέσα από τηλεμαραθώνιους
          Αυτό το χαζοκούτι ( όπως το αποκαλούν μερικοί ) έχει και αρνητικά . Καταρχήν μας παραπλανεί με τις διαφημίσεις .Καταλήγουμε να ζούμε σε ένα κόσμο μακριά από την πραγματικότητα και από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Επίσης βλέποντας συνεχώς τηλεόραση , ξεχνούμε την άθληση και δημιουργούμε πρόβλημα στα μάτια μας .Επιπλέον επηρεάζει και τη ψυχική μας ηρεμία .Τελικά κατάλαβα ότι η τηλεόραση μας προσφέρει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά .

                                                                          Ελένη
Η τηλεόραση μας ενημερώνει με ειδήσεις και εκπομπές αλλά και μας ψυχαγωγεί με παιδικές εκπομπές , με αθλητικά , με μουσική , με ταινίες και με τηλεπαιχνίδια .
Το άσχημο είναι ότι κολλάμε  πολλές  ώρες στην τηλεόραση με αποτέλεσμα να μη βρισκόμαστε με τους φίλους μας .
                                                                                  Γιώργος

Η τηλεόραση έχει τα καλά της και τα κακά της  .Για παράδειγμα μας ενημερώνει με τις ειδήσεις και με διάφορες εκπομπές .Επίσης μας ψυχαγωγεί .Τα παιδιά με παιδικές εκπομπές και τους πιο μεγάλους με αθλητικά , μουσική , ταινίες και τηλεπαιχνίδια .Μας εκπαιδεύει με ντοκιμαντέρ και με εκπομπές μαγειρικής .Επίσης ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί την φιλανθρωπία .Αρκετές φορές όμως μας κουράζει και μας νευριάζει .Επηρεάζει ακόμα και την ψυχική μας ηρεμία .Μας απομακρύνει από τους φίλους μας ,  την οικογένειά μας , από την άθληση και μας ενοχλεί στα μάτια .Το άσχημο είναι ότι μας παραπλανά  με τις διαφημίσεις και μας απομακρύνει από την πραγματικότητα .
                                                                           Γιώργος

Η τηλεόραση έχει θετικές αλλά και αρνητικές επιδράσεις .Ένα από τα θετικά της τηλεόρασης είναι ότι σε ενημερώνει για διάφορα θέματα μέσω των ειδήσεων και των εκπομπών .Επίσης ψυχαγωγεί τα παιδιά βλέποντας παιδικά και τους ενήλικες ακούγοντας μουσικές εκπομπές η βλέποντας αθλητικά .Η τηλεόραση είναι ένα μέσο εύκολης εκμάθησης ,για παράδειγμα βλέποντας ντοκιμαντέρ . Εκτός από αυτά η τηλεόραση κάνει συντροφιά τις ώρες που είσαι μόνος .Ακόμα σε ευαισθητοποιεί και σε κινητοποιεί να κάνεις φιλανθρωπικές πράξεις .Παρόλα αυτά η τηλεόραση μερικές φορές σε κουράζει με αποτέλεσμα να χαλάσεις τα μάτια σου . Σε εκνευρίζει και επηρεάζει τη ψυχική σου ηρεμία . Βλέποντας αμέτρητες ώρες τηλεόραση , απομακρύνεσαι από οικογένεια σου  , από τους φίλους σου και δε βρίσκεις χρόνο για άσκηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας παραπλανά και μας απομακρύνει από την πραγματικότητα . Η τηλεόραση είναι χρήσιμη αλλά και άχρηστη στη ζωή των ανθρώπων .
                                                                          Μαριάνθη

Εγώ πιστεύω ότι η τηλεόραση έχει και θετικές και αρνητικές επιδράσεις στη ζωή μας .Θα πω πρώτα τα θετικά .Η τηλεόραση μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά  στη μοναξιά μας , περισσότερο στους ενήλικες ανθρώπους με τις ειδήσεις και τις εκπομπές της . Ακόμη μας εκπαιδεύει με απίθανα ντοκιμαντέρ και μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε .Επίσης μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους και μας ψυχαγωγεί . Στην τηλεόραση βλέπουμε εκπαιδευτικές εκπομπές , ακούμε μουσική , βλέπουμε ταινίες και πολλά τηλεπαιχνίδια , και όποιος ασχολείται με τα αθλητικά μπορεί να δει πολλές αθλητικές εκπομπές .

                                                                         Χρήστος  

Η  τηλεόραση είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας , παρουσιάζοντας παιδικές εκπομπές , αθλητικά ,μουσικά προγράμματα καθώς επίσης ταινίες και τηλεπαιχνίδια .Μας ευαισθητοποιεί , είναι καλή συντροφιά ,αλλά και μας κινητοποιεί.Ενημερωνόμαστε παρακολουθώντας ακπομπές και ειδήσεις .Τέλος μας εκπαιδεύει με ντοκιμαντέρ κ.αλ.
Εκτός από τις θετικές επιπτώσεις υπάρχουν και αρνητικές που προκαλούνται σ΄εμάς .
Μας παραπλανεί , μας κουράζει , επηρεάζει την ψυχική μας ηρεμία και ενοχλεί τα μάτια μας .
Επιπλέον μας απομακρύνει από την οικογένεια , την πραγματικότητα και από την άσκηση .Οι άνθρωποι τελικά καλώς την αποκαλούν χαζοκούτι .

                                                                                 Δημήτρης

Η τηλεόραση μας ενημερώνει με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές , μας ψυχαγωγεί με αθλητικά , μουσική , ταινίες , τηλεπαιχνίδια και παιδικές εκπομπές .Μας εκπαιδεύει με ντοκιμαντέρ και εκπομπές μαγειρικής ,αλλά και μας κρατάει συντροφιά . Αντίθετα όμως η τηλεόραση έχει αρκετά θα έλεγα κακά .Μας κουράζει και μας νευριάζει λέγοντας μας τα ίδια και τα ίδια συνέχεια και μας χαλάει τη ψυχική μας ηρεμία .Επίσης μας απομακρύνει από τους φίλους μας γιατί όταν αυτοί μας πάρουν τηλέφωνο για να βγούμε καμιά βόλτα ή να βρεθούμε , εμείς προτιμούμε να μείνουμε σπίτι και να δούμε τηλεόραση .Ακόμα όταν καθόμαστε όλη τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας πατατάκια και άλλα απαγορευτικά κάνουμε κακό στην υγεία μας αφού δεν αθλουμαστε . Πολλές φορές μας μεταφέρει σε ένα άλλο κόσμο , όχι αληθινό .Άρα λοιπόν ...
   ΠΑΤΑ  ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΝ .    τωρα !!!!!

                                                                     Άμυ