Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Στο χωριό μας υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία και διασταυρώσεις .Η πρώτη είσοδος του χωριού είναι πολλή επικίνδυνη γιατί υπάρχει διασταύρωση δρόμων χωρίς φωτεινούς σηματοδότες .
Ακόμα αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια .Κατά καιρούς έχουν συμβεί πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα Επιπλέον  σε κάποια σημεία υπάρχουν λάθη στο οδικό δίκτυο, που θα πρέπει να διορθωθούν  .
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πρέπει οι οδηγοί και οι πεζοί να αποκτήσουν την κατάλληλη κυκλοφοριακή παιδεία για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις .
                                                                        Γιώργος
Οι αιτίες που προκαλούν ατυχήματα είναι πολλές και τις περισσότερες φορές έχουν τραγικές συνέπειες .Μια από τις αιτίες είναι η υπερβολική ταχύτητα . Όταν ο οδηγός τρέχει , δεν προλαβαίνει να  αντιδράσει στο τιμόνι με αποτέλεσμα να πέσει σε άλλο αυτοκίνητο ή να βγει από το δρόμο .
Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία που υπάρχουν στο χωριό μας εγώ θεωρώ πως είναι η πρώτη διασταύρωση μπροστά από το σπίτι μου .Επειδή είναι ευθεία , όλοι αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα , αυτοκίνητα βγαίνουν από τους διπλανούς δρόμους και κανένας δεν πατάει φρένο .Επειδή είναι κατοικημένη περιοχή , νομίζω ότι θα έπρεπε να βάλουν φωτεινά σήματα και μεγάλα , έτσι ώστε οι οδηγοί να τα βλέπουν και να ελαττώνουν την ταχύτητα .

                                                                Δημήτρης